Je brengt het aanwezige energienetwerk (infrastructuur, opwekcapaciteit en verbruiksprofiel) van de klant in kaart. Aansluitend maak je dat schematisch inzichtelijk en doe je een voorstel voor benodigde aanpassingen in de infrastructuur om alle relevante meetgegevens te kunnen verzamelen. Je inventariseert samen met de IT-medewerker van de betreffende organisatie de mogelijkheden om gebruik te maken van het lokale datanetwerk. Bovendien adviseer je over een logische keuze voor het communicatieprotocol. Je richt PLC’s, smartloggers en de Energy Pool-software in en maakt deze beschikbaar voor de klant.

Voor deze job ben je pragmatisch en hebt je ervaring of affiniteit met het inrichten van PLC’s. Je begrijpt Modbus over TCP/IP of RS485 en vindt het leuk om de complexiteit van beslisregels in een energiesysteem in de software in te richten. Voor deze rol is tenminste MBO-4 niveau gewenst.

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.