Smart Grids (slimme netwerken) zijn – vaak lokale – initiatieven. De initiatiefnemers brengen én houden er hun eigen energievraag en de energiebeschikbaarheid mee in balans. Grid Services levert kennis, hardware, installatiediensten en software om een Smart Grid met één of meerdere partijen op te zetten en te beheren.

Dat kan in een bedrijf, maar ook in een bedrijvenpark, een agrarisch collectief of een groep bedrijven die een ‘te veel’ aan energie of een andere uitdaging ervaren. Er zijn ook situaties waarin overheid, netbeheerders en het bedrijfsleven samen optrekken om dergelijke lokale of regionale problemen op te lossen.

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.