Door opslag van zelfopgewekte elektriciteit (bijvoorbeeld in de vorm van waterstof, in een batterij of via een e-boiler met warmtebuffer) sturen we de beschikbaarheid in een organisatie. Op momenten dat stroomprijs laag is of je zelfs geld toe krijgt, laden we de batterijen en warmtebuffers maximaal op. Als er bij de energiebedrijven meer vraag is dan aanbod (en de prijzen dus hoog zijn), leveren we de opgeslagen elektrische energie terug naar het net; de opgeslagen warmte gebruiken we voor de interne processen die deze warmte nodig hebben.

Je bespaart op je gasverbruik en helpt bovendien het elektriciteitsnetwerk dat door levering van zonnepanelen en windturbines steeds vaker in onbalans is, te stabiliseren.

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.