Het is lang niet bij iedereen bekend, maar met Smart Grids valt – bij een netaansluiting van tenminste 400 kVA – in veel gevallen geld te verdienen. Met name voor organisaties met een combinatie van zelfopgewekte energie (windmolen, zonnepanelen, warmte-krachtkoppeling), mogelijkheden voor tijdelijke energieopslag (waterstof, WKO, warmtebuffer, batterij) en stuurbaar verbruik (e-boiler, periodiek verminderen verbruik machines, koelinstallaties, etc.).

Prijsschommelingen (bijvoorbeeld door toekomstige energieprijzen, dagelijkse energie-uurprijzen of de prijzen van het moment) en actuele energiebehoefte (voor verbruik én opslag) bepalen de afname bij een zeer lage of zelfs negatieve energieprijs. Op momenten waarop de prijs hoog is, wordt teruggeleverd naar het energienet. Op deze manier bespaar je verbruikskosten. Sterker: zo kun je zelfs aan energie verdienen.

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.