Inkoop van energie voor grootzakelijke afnemers, grotere (semi-)overheidsinstellingen, multi-sites en energiecollectieven is echt maatwerk. Hierbij spelen zaken als energiebeschikbaarheid, kostenbeheersing en de mate waarin energieverbruik gestuurd kan worden een grote rol. Grid Services brengt je energiebehoefte in kaart. Samen stellen we vast of je voldoende inzicht hebt in aansluitingen en/of contracten. Daarvoor gebruiken we het bestaande beheer- en monitoringssysteem of zorgen dat dat beschikbaar wordt gemaakt. Vervolgens ontwikkelen we een op jouw wensen afgestemde inkoopstrategie. Daarbij kijken we naar het risicoprofiel, op welke energiemarkten (future, spot, etc.) je kunt inkopen en wat je wensen zijn ten aanzien van duurzaamheid.

Je kunt er ook voor kiezen om geheel of gedeeltelijk geleverd te krijgen op basis van de betreffende spotmarkt (APX/EPEX, LEBA) en dus tegen actuele uur-/dagprijzen. Een optie die doorgaans wordt ingezet door industriële bedrijven die ook kunnen sturen op het verbruik en/of die mogelijkheden voor energie-opslag hebben. Samen selecteren we de leverancier die voor jouw situatie de meest passende dienstverlening biedt.

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.