Bij aquathermie gaat het om alle energiesystemen die gebruik maken van warmte en koude uit oppervlaktewater (TEO), rioolwater (riothermie/TEA), afvalwater (TEA) en drinkwater (TED). Zeer lage temperatuurbronnen (bijvoorbeeld een meer, rivier, brede sloot of kanaal) kunnen geschikt zijn voor systemen tot 70ºC.

Warmtepompen en warmtewisselaars halen warmte uit water dat wordt gebruikt om processen of gebouwen te verwarmen. Andersom kan ook warmte uit de gebouwen worden teruggeleverd naar het water. Grid Services berekent de haalbaarheid van een dergelijk systeem in jouw specifieke situatie.

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.