De situatie

De installatie van een grote hoeveelheid zonnepanelen maakt dat een bedrijf slechts een klein deel van de capaciteit van zijn twee trafo-stations nuttig gebruikt.

De oplossing

Samen met de klant werkten we een business-case uit voor de aanschaf van één of meer batterijsystemen die gedurende de eerste 7 tot 10 jaar zullen worden ingezet voor net-stabilisatiediensten; daarna om de zelfopgewekte, maar overtollige energie op te slaan en het netverbruik te minimaliseren. Energy Pool-software zetten we hierbij in om de juiste keuzes te maken voor het laden en ontladen van de batterij, voor het aansturen van de door de zonnepanelen opgewekte energie én om – waar mogelijk – keuzes te maken in het verbruik van energie.

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.