De situatie

Een agrarisch bedrijf breidde het aantal zonnepanelen op zijn dak zodanig uit dat het in de piek van de zomer zoveel mogelijk zelfopgewekte energie verbruikt. Hierdoor ontstaat het risico dat in voor- en najaar meer wordt teruggeleverd naar het elektriciteitsnet dan contractueel is toegestaan.

De oplossing

Inzet van de Energy Pool-software

Resultaat

Er wordt nu nooit meer té veel teruggeleverd. Tegelijkertijd houden we constant de marktprijzen in de gaten. Op het moment dat de energieprijzen negatief zijn, wordt maximaal afgenomen, waarbij de eigen productie tijdelijk wordt afgeschaald. De klant krijgt geld toe en zorgt ervoor dat het net stabiliseert, want op deze wijze wordt het overschot uit de markt gehaald.

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.