De situatie

Een bedrijf dat reeds een WKK-installatie (2MVA) heeft, wil het gasverbruik (1 miljoen m3 per jaar, waarvan 20% in de zomer) gaan beperken.

De eerste stap

Plaatsing van 3500 zonnepanelen en voor 2,2 MW aan e-boilers, vergroting van het buffervat én implementatie van Energy Pool-software.

Resultaat

Een voorzichtige rekensom leert dat (afhankelijk van een al dan niet strenge winter) tussen de 200.000 en 400.000 m3 gas minder verbruikt wordt. Afhankelijk van enerzijds de sparkspread en anderzijds de elektriciteitsprijzen op de spot-markt, zijn de energiekosten  fors verlaagd. De Energy Pool-software heeft een sterke machine learning component en wordt dus steeds beter in het optimaliseren van het systeem. Na 12 tot 18 maanden wordt een vervolgbesluit genomen over een vorm van opslag van elektrische energie (Lood, Lithium-ijzer of Flow-batterij).

Werken bij Grid Services?

Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding ons team. Lijkt het jou leuk om ons team te versterken?

Kijk dan of er een passende vacature open staat of stuur ons een open sollicitatie!

Ideale sparring partner voor transitie

“Wij zijn een bedrijf met sterke seizoen patronen in het energieverbruik waarbij we zowel warmte als elektriciteit verbruiken. Grid Services heeft op basis van onze energiehuishouding, onze ideeën en wensen, gecombineerd met hun kennis en het netwerk van partners dat zij hebben, de juiste partijen aan tafel gebracht om het energiesysteem robuuster te maken. Tevens heeft Grid Services het Energie Management Systeem geïntroduceerd waardoor we ons energieverbruik, maar ook het opwekken, de inkoop en verkoop van energie, kunnen optimaliseren. Hierdoor verkorten we de terugverdientijd van investeringen die we in het energiesysteem hebben gedaan in hoge mate en zijn er periodes dat we netto geld verdienen met energie.”

Piet de Boer, directeur De Boer B.V.